Seilbåter

Stenging av Førresfjorden 11.-15. mai 2021

I midten av mai vil det foregå en omfattende løfteoperasjon utenfor Gismarvik Base i Førresfjorden. Fjorden vil derfor være tidvis stengt, men vi vil åpne opp for konvoier. Tidspunkt for disse vil bli annonsert på denne siden. Karmsund Havn vil ha vaktbåter på stedet.

Seilbåter

Aibel og Equinor skal gjennomføre en stor operasjon utenfor Gismarvik Base i Førresfjorden. Av sikkerhetshensyn må vi tidvis stenge fjorden for småbåttrafikk i tidsrommet 11. til 15. mai.

Det vil være mulig å kjøre gjennom Røyksundkanalen og sør for Fosen, med høydebegrensning på 13 meter. Se kart nedenfor. Vi setter opp konvoier gjennom sikkerhetssektoren på fastsatte tider. Følg med på denne siden for å få siste oppdaterte nytt om tidspunkt for konvoier.

Av sikkerhetsmessige årsaker ber vi om at ingen uautoriserte dronefartøy beveger seg innenfor sikkerhetssonen.

Tidspunkt for konvoier

Her kommer siste oppdaterte nytt om tidspunkt for konvoier:

11. mai - kl 05:30: Fjorden er nå stengt og vil åpne igjen ca kl 14:00.

Kart2

Johan Sverdrup P2-plattformen

0f7e5585 cafe 4ac4 8255 6d0024455526

Johan Sverdrup Process Platform 2, også kalt P2, er Aibels største prosjekt noensinne. Aibel mottok kontrakten i 2018 og har hatt ansvar for engineering, anskaffelser og selve byggingen. Plattformen skal etter planen leveres til Equinor i begynnelsen av 2022.

Ved ferdigstillelse vil plattformen ha en totalvekt på 23 000 tonn og på det meste hatt over 4000 personer i arbeid samtidig. I tillegg har prosjektet under byggingen satt ny rekord for den tyngste løftet utført i Aibel Thailand. Utkjøring av MSF-modulen (Main support frame) til lekter var den største landtransporten som noen gang har blitt gjennomført i Asia. Totalt 604 hjulakslinger måtte til, noe som sannsynligvis er nye verdensrekord.

MSF-modulen er den største av totalt tre moduler. Den er i disse dager på vei fra Aibels verft i Thailand og vil ankomme Haugesund rundt 9. mai. Sjøreisen kan følges på Aibels hjemmeside her: www.aibel.com/voyage

De to andre modulene, UPM og HVDC, står allerede klare på Aibels verft i Haugesund og skal sammenstilles med MSF-modulen i fjorden utenfor Gismarvik i tidsrommet 11. til 15. mai. Denne imponerende løfteoperasjonen vil bli utført av Sleipnir, verdens største kranløftefartøy.